Lokalavisas julegave

Det siste tiåret har lokalavisa Hitra-Frøya valgt å gi pengestøtte til et lokalt initiativ i stedet for å sende gaver til forretningsforbindelser.

I fjor spanderte vi reflekser til alle skolebarn på Hitra og Frøya, i et samarbeid med Trygg Trafikk. I år gir vi gavesjekken på 10.000 kroner til NMK Frøya.

Har latt oss imponere

Under påskudd av å skulle dele ut lokalavisas julestjerne til ildsjeler i NMK Frøya, samlet styret og en del medlemmer seg på Frøya motorsportsenter tirsdag kveld.

Lite visste de og deriblant NMK Frøyas styreleder Stig Tore Sørli at lokalavisa hadde en ekstra overraskelse på lur.

Hitra-Frøyas redaktør Bjørn Rønningen tok ordet og kunne fortelle hvorfor han hadde tatt turen.

- NMK Frøya har over tid etablert et stabilt og trygt miljø som samler unge og voksne på en sosial og idrettslig arena, og favner også dem som ikke nødvendigvis er interessert i de tradisjonelle ball-idrettene her i øyregionen.

Han legger til at klubben over flere år har vist et genuint engasjement og gjennomføringsevne.

- De mange ildsjelene gjør en formidabel jobb både med selve motorsportsenteret og for miljøet i klubben. Jeg har ikke den totale oversikten, men har latt meg imponere over alt fra trivselstiltak for kreftrammede barn og arena for sykkelritt for de minste, til de mange stevner gjennom sesongen for bil- og gokart-interesserte unge og voksne. Og de tiltrekker seg stadig nye brukergrupper, når de på fast basis har herlige opplevelsesdager for brukere med spesielle behov fra Øvergården, Moa og Øytun, for eksempel. Og sjarmert ble vi i høst da de sammen med Livsglede for eldre laget øymesterskap i gebisskast og rullator-løp, noe som ble en uforglemmelig dag både for utøvere, arrangører og lesere.

Derfor var ikke lokalavisas medarbeidere i tvil da det tidlig i desember ble tatt en runde internt i avisa om hvem man ville gi årets julegave til, fortalte Rønningen.

Redaktør Bjørn Rønningen (t.h) kunne fortelle at lokalavisa har latt seg imponere over engasjementet og gjennomføringsevnen i klubben - fra trivselstiltak for kreftrammende barn, ulike stevner og øymesterskap i gebisskast og rullator-løp.

- Og ekstra artig var det å kunne overraske med julegaven samtidig med at klubbens ledelse ville dele ut lokalavisas julestjerne for å sette pris på sine dyktige klubbmedlemmer, folk som nettopp bidrar til dette gode miljøet, avsluttet Rønningen dro deretter frem sjekkbeviset til jubel fra de fremmøtte i klubben.

Artig å bli satt pris på

- Nå ble jeg virkelig overraska, sier en glad Stig Tore Sørli og tar på vegne av klubben i mot sjekken.

Når han får summert seg legger Stig Tore til;

- Det er artig å bli satt pris på, og en slik julegave kommer alltids godt med.

Gokart, drifting og dragrace

NMK Frøya ble stiftet i 2004 og opp gjennom årene har det vokst fram et stort og aktivt motorsportmiljø i klubbens regi.

- De fire-fem siste sesongene har bare gått en vei, og vi har hatt en stabil medlemsmasse på mellom 150 og 180 medlemmer, forteller styrelederen.

Ved Frøya Motorsportsenter/Frøya kystflyplass hvor de holder til kan de boltre seg på et anlegg bestående av 800 meter gokartbane, 1600 meter asfaltbane for drifting/bilkjøring og muligheter for streetlegal dragracing. De har også et stort depotområde med kiosk og gokartutleie.

Blant de mange aktivitene har det i år blitt arrangert NM runde i drifting her og det aller første gokartløpet på Frøya i anledning Midt Norsk cup.

Den store aktivitet har også gjort sitt til at øyværinger har hevdet seg i ulike motorsportkonkurranser i inn - og utland, blant annet ble Maja Udtian nordisk mester i dragrace tidligere i år og Markus Furberg vant Norges-cupen i R-Drift i høst.

Store planer for 2017

Sørli forteller at de allerede har lagt store planer for 2017-sesongen.

- Mange helger er allerede fylt opp og klubben er blant annet tildelt to Norgescup-helger i drifting.

Han kan også stolt fortelle at de nylig har kjøpt inn fem splitter nye go-karter og en tidligere kjøreskolebil som folk med spesielle behov skal kunne få glede av til våren.

Styrelederen som selv kom inn i NMK Frøya da ungene hans startet med go-kart, skryter av at han har kjempefolk rundt seg og at det er et godt miljø i klubben.

Stig Tore sier på vegne av klubben at de ikke har vunnet å ta stilling hva pengene skal brukes til ennå.

- Men jeg ønsker å takke lokalavisa Hitra-Frøya for denne julegaven og forsikrer om at vi skal klare å bruke pengene på noe fornuftig.

En overrasket og glad styreleder i NMK Frøya Stig Tore Sørli, tar i mot julegavesjekken fra lokalavisas Bjørn Rønningen.