I mange år har lokalavisa delt ut julestjerner i desember til noen som gjør eller har gjort en uselvisk innsats for andre. Vi har opp gjennom årene fått tips om mange hverdagshelter, gode hjelpere og sterke historier i Øyregionen.

Trenger tips

Kjenner du noen som fortjener en liten ekstra påskjønnelse i den kommende adventstida? Vi er ute etter tips om øyværinger som har gjort en innsats litt utenom det vanlige i lokalsamfunnet. Det kan for eksempel være alt fra å hjelpe andre, til å bidra med stor innsats i en forening/lag/klubb.

Blant årets kandidater tenker vi også å kåre årets hverdagshelt i Øyregionen.

Send oss et tips sammen med en kort begrunnelse til e-postadressen: post@hitra-froya.no eller ring oss på tlf: 72 44 04 00 (mellom kl 08–16)

– Større gjestfrihet skal man lete lenge etter

Blant de som mottok lokalavisas julestjerne i fjor var Nina og Stein Are Espnes.

Hjemme hos Nina og Stein Are Espnes er ungdommene alltid velkomne. Og det er ofte fullt hus.

Emma og Kaya er en del av en venninnegjeng som nominerte Nina og Stein Are til å motta lokalavisas julestjerne i fjor. Huset deres på Uttian har blitt en populær samlingsplass for de tre barna Emeli, Casper og Mie Nilsen Espnes og vennene deres.

– Nå ble jeg skikkelig rørt, skjelven og satt ut. Det sa Nina Nilsen Espnes etter å ha tatt imot lokalavisas julestjerne fra den eldste datterens to venninner, Kaya Jensen og Emma Dragsnes i fjor.

Ga tilbake til ungdommen

Rett før jul ble Nina og Stein Are kåret til «årets hverdagshelter» av lokalavisas lesere.

Lokalavisa pleier ved juletider å gi en pengegave til et godt lokalt formål. Fjorårets julegave på 5.000 kroner fikk vinnerne av avstemminga «Årets hverdagshelt» lov til å gi bort til et valgfritt godt, frivillig formål i lokalmiljøet.

Nina og Stein Are ønsket å gi pengene til Frøya IL.

– Det var ungdommene som nominerte oss, så vi tenker at vi har lyst til å gi noe tilbake til dem, sa Stein Are og Nina.