Hitra-Frøya har produsert nærmere 4000 nyhetssaker i år. I 96 papiraviser, og oppdateringer gjennom hele dagen på nett, har Hitra-Frøya gitt deg det viktigste som skjer i regionen vår og de gode sakene i 2022.

Nå tar vi en titt tilbake og ser på noe av det dere leste mest i vår årskavalkade.

Aprilspøken

1. april er dagen for å slå av en spøk. Lokalavisa meldte at polutsalget på Frøya er det første polutsalget i historien som får lov til å holde salg, og at de i dag, 1. april, har flyttesalg med 40 prosent avslag på all øl, vin og sprit.

Jan Otto Fredagsvik tok lokalavisas aprilspøk ett hakk videre. Han vedgikk at han samme morgen gikk på lokalavisas aprilsspøk i noen få sekunder.

– Jeg fikk faktisk på den, sånn cirka i fem sekunder. Jeg rakk å si til Tove (kona) at det er 40 prosent avslag på polvarer i dag, før det gikk opp for meg.

I stedet for å bidra til å avsløre spøken, fulgte Jan Otto opp spøken på sin egen facebookside. Han hadde nemlig et bilde liggende fra tidligere, på mobilen sin.

– Det var før polets åpningstid en dag at noen som hadde stilt opp disse utstillingsdukkene. Jeg tok et bilde av det.

Han la ut bildet med følgende tekst:

«1.april og flyttesalg med 40% avslag på alle varer i Frøya-polet! Kø allerede! Løp og kjøp!’

Blant kommentarene Fredagsvik fikk på facebookinnlegget var: « ser at sistrandingan har møtt opp, dæm å no haulaus» og «Kan du ta med 1 kasse cognac?»

Ordfører i Hitra kommune, Ole L. Haugen, forteller at han er utsatt for trusler og pengeutpressing. Han har koplet inn advokat og politiet.

Politipatruljen satte opp en stoppost for å stanse en mulig promillekjører. Men bilen stoppet ikke for kontrollen og patruljen måtte følge etter. Mens patruljen fulgte etter kjørte bilen av veien og havnet på et jorde.

Det oppsto brann i en bil cirka 200 meter fra bensinstasjonen på Nabeita.

– Ingen personer skadet eller i fare, forteller politiets operasjonsleder. Nødetatene er på vei.